Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz– vrijgevestigden Format C
Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige ggz’, dat wil zeggen generalistische basis ggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Dit betreft een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.
1. Gegevens ggz-aanbieder Naamregiebehandelaar
Lotte van Hoorn-ten Hoeve BIG-registraties: 49910907225
Overige kwalificaties: Systeemtherapeut
Basisopleiding: Klinische Psychologie UU, GZ-psycholoog, Psychotherapeut
AGB-code persoonlijk: 94008070
AGB-code praktijk:
KvK nummer: 64148564
Website: www.psychotherapiebijlotte.nl
2. Biedt zorg aan in BGGZ en SGGZ
Psychotherapie en Relatietherapie bij Lotte is een Vrijgevestigde Psychotherapiepraktijk voor Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ en EFT relatietherapie voor jongvolwassenen, volwassenen en systeemtherapie. Psychotherapie en Relatietherapie bij Lotte is gevestigd bij In Therapie, Praktijk voor Psychologie en Psychotherapie op Mauritsstraat 100 in Utrecht. Ik bied kortdurende en langdurige behandeling, zowel individueel als systemisch (partnerrelatietherapie, gezinssessies) als groepstherapie (Houd me Vast groep). Ik werk met verschillende methodieken, waaronder hechtingsgerichte therapie (EFT), Schematherapie, Cognitieve gedragstherapie, EMDR en Systeemtherapie. Men kan bij mij terecht met psychische klachten zoals somberheidsklachten, angstklachten, trauma, relatieproblemen en persoonlijkheidsproblematiek.
3. Beschrijving aandachtsgebieden/zorgaanbod
Cliënten met de volgende hoofddiagnose(s) kunnen in mijn praktijk terecht: Overige kindertijd Depressie Angst Restgroep diagnoses, Genderdysforie, Psychische stoornissen door een somatische aandoening, seksuele problemen, persoonlijkheidsproblematiek.
4. Samenstelling van de praktijk
Aan de praktijk zijn de volgende zorgverleners verbonden: Indicerend regiebehandelaar 1 Naam: Lotte van Hoorn-ten Hoeve BIG-registratienummer: 69910907216
5. Professioneel (multidisciplinair) netwerk.
Ik maak gebruik van een professioneel (multidisciplinair) netwerk waaronder: Huisartsenpraktijk(en) Collega psychologen en-psychotherapeuten, Verpleegkundig specialisten, GGZ-instellingen, Psychiater, EFT Mediator, POH-GGZ en Systeemtherapeuten
Ik werk in mijn professioneel (multidisciplinair) netwerk het meest, frequent, samen met Mijn collega's van In Therapie Praktijk voor Psychologie en Psychotherapie en mijn intervisiegenoten van EFT Nederland: Maaike Martens, NVRG systeemtherapeut Marlies Lenstra, NVRG systeemtherapeut, GZ-psycholoog Beertje de Boer, NVRG systeemtherapeut, Arts Hermine Kroon, EFT Therapeut, mediator. Tevens werk ik samen met Pieter Dingemanse, Klinisch Psycholoog, Karin Wagenaar, Klinisch Psycholoog, Peter Leusink, arts en seksuoloog de Seksuele Zaak en Huisartsen in Utrecht en Nieuwegein , Altrecht specialistische GGZ, Psychologenpraktijk Nieuwegein, Indigo BGGZ, Stichting EFT Nederland en Villa Verbinding . Ik maak in de volgende situaties gebruik van dat professionele (multidisciplinaire) netwerk, tenzij de patiënt/cliënt daarvoor geen toestemming geeft: Intervisie, verwijzen over en weer, verdere diagnostiek, medicatie, consultatie.
5. Patiënten/cliënten kunnen gedurende avond/nacht/weekend/crises terecht bij:
Binnen kantooruren bij mij. Buiten kantooruren: huisartsenpost en via hen eventueel de crisisdienst. Bij vakantie inventariseren we samen of overbrugging van de behandeling nodig is bij een collega. Specifieke afspraken met een ggz-crisisdienst, HAP of SEH zijn niet nodig omdat via de huisartsenpost en crisisdienst de bereikbaarheid bij crisis voldoende is gewaarborgd.
Ik vorm een lerend netwerk met de volgende vijf (inclusief mijzelf) zelfstandig werkende zorgverleners of heb mij aangesloten bij het lerend netwerk van de volgende zorgaanbieder: Er is sprake van een lerend netwerk bij In Therapie, Praktijk voor Psychologie en Psychotherapie, en bij mijn EFT intervisiegroep. Het lerend netwerk geeft op deze manier invulling aan het samen leren en verbeteren: Intervisie, MDO, supervisie, praktijkoverleg, indicatiestelling bespreking, klinische les, referaat.
6. Contracten met zorgverzekeraars en de vergoeding van verzekerde zorg
Ik heb geen contract met de zorgverzekeraar.
7. Behandeltarieven en no-show tarief
Gepubliceerd op mijn website https://psychotherapiebijlotte.nl/kosten
8. Kwaliteitswaarborg
Ik voldoe aan de volgende kwaliteitseisen, voortvloeiend uit mijn beroepsregistratie, specialisme: Intervisie Visitatie Bij- en nascholing Registratie-eisen van specifieke behandelvaardigheden.
9. Klachten- en geschillenregeling
Mijn patiënten/cliënten kunnen met klachten en geschillen over mij of mijn behandeling terecht bij mij of bij Geschillencommissie P3NL (via NvGzP) Link naar website: https://www.p3nl.nl/klachtenregeling.
10. Regeling bij vakantie en calamiteiten
In overleg met mij kunnen patiënten/cliënten tijdens mijn afwezigheid gedurende vakantie en ziekte indien nodig terecht bij een van mijn aanwezige collega's van In Therapie. Mijn praktijktestatment is in handen van mijn collega Sabine van Roosmalen: sabinevanroosmalen@intherapieutrecht.nl In Therapie Utrecht Mauritsstraat 100, 3583 HW Utrecht
11. Wachttijd
Link naar wachttijden voor intake en behandeling: http://www.psychotherapiebijlotte.nl
12. Aanmelding en intake
Men kan zich bij mij aanmelden per mail of telefoon. Ikzelf zal de mail of telefoon beantwoorden. Ik check of cliënt in bezit is van een verwijzing naar de BGGZ of SGGZ en plan een intake in. Intake en behandeling worden door mijzelf gedaan. Communicatie verloopt telefonisch, schriftelijk en per beveiligde email. Client ontvangt per email een afspraakbevestiging van de intake met bijbehorende praktijkinformatie, privacyverklaring en betalingsvoorwaarden. Ik verwijs de patiënt/cliënt naar een andere zorgaanbieder met een beter passend zorgaanbod of terug naar de verwijzer–indien mogelijk met een passend advies- indien de praktijk geen passend aanbod heeft op de zorgvraag van de patiënt/cliënt.
13. Behandeling
Bij langer durende behandeling (> 12 weken) stuurt de indicerend regiebehandelaar een afschrift of samenvatting van het behandelplan als brief naar de huisarts (of andere verwijzer), tenzij de patiënt/cliënt daarvoor geen toestemming geeft. Ik draag zorg voor goede communicatie met de patiënt/cliënt en–indien van toepassing en met toestemming van de patiënt/cliënt- diens naasten, over het beloop van de behandeling. De behandeling, het behandelplan, verloop en evaluatie van de behandeling en hoe client behandeling ervaart is gedurende de behandeling regelmatig onderwerp van gesprek. Behandeling wordt regelmatig mondeling en middels een vragenlijst aan client geëvalueerd in tussentijdse evaluaties. Indien wenselijk wordt hierbij een systeemlid uitgenodigd. Ik ben goed per mail en telefonisch bereikbaar op mijn werkdagen en maak duidelijke afspraken wanneer men mij kan bereiken en wanneer ik terugbel. Naasten worden actief uitgenodigd om met toestemming van cliënt mee te komen naar de behandeling. De voortgang van de behandeling en begeleiding wordt in de praktijk als volgt gemonitord: HONOS, behandelplan, evaluatie behandeling. Tevens indien nodig bespreking in intervisie of supervisie, waarbij anonimiteit van client gewaarborgd wordt door anoniem te bespreken en te noteren. 13e. Ik reflecteer periodiek en tijdig met de patiënt/cliënt (en eventueel zijn naasten, medebehandelaren) de voortgang, doelmatigheid en effectiviteit van de behandeling. Elke 3 maanden bij BGGZ en elke 6 maanden bij SGGZ trajecten middels tussentijdse evaluatie. Ik stuur hiervoor client een tussentijdse evaluatie vragenlijst die client invult en we samen bespreken tijdens vooraf ingeplande tussentijdse evaluatie. Ik meet de tevredenheid van mijn patiënten/cliënten door dit tussentijds en aan het eind van de behandeling met client te bespreken.
14. Afsluiting/nazorg
Ik bespreek met de patiënt/cliënt (en eventueel zijn naasten) de resultaten van de behandeling en de mogelijke vervolgstappen. De verwijzer wordt hiervan door de (coördinerend) regiebehandelaar in kennis gesteld middels een afrondingsbrief, tenzij de patiënt/cliënt hiertegen bezwaar maakt. Als een vervolgbehandeling nodig is, geef ik hierover gericht advies aan de verwijzer. Ik informeer de vervolgbehandelaar waar nodig over het verloop van de behandeling en de behaalde resultaten voorzien van het vervolgadvies, tenzij de patiënt/cliënt hier bezwaar tegen maakt.
15. Omgang met patiëntgegevens
Ik vraag om toestemming van de patiënt/cliënt bij het delen van gegevens met niet bij de behandeling betrokken professionals. In situaties waarin het beroepsgeheim mogelijk doorbroken wordt, gebruik ik de daartoe geldende richtlijnen van de beroepsgroep, waaronder de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld (bij conflict van plichten, vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld), het stappenplan materiële controle en ik vraag het controleplan op bij de zorgverzekeraar (bij materiële controle). Ik gebruik de privacyverklaring als de patiënt/cliënt zijn diagnose niet kenbaar wil maken aan zijn zorgverzekeraar/NZa/huisarts.
Copyright © 2024 Psychotherapie en Relatietherapie bij Lotte - Alle rechten voorbehouden
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.